Hvad er Fysio Pilates?​

I Fysio-Pilates er de oprindelige pilates øvelser, udviklet af tyskeren Joseph Pilates, tilpasset den fysioterapeutiske tankegang. Undervisningen varetages altid af en specialuddannet fysioterapeut. Der lægges vægt på den rigtige teknik og kvalitet i den enkelte øvelse. Der laves få men intensive øvelser og der er fokus på den enkelte udøver. Fysio-Pilates er en træningsform hvor der er fokus på at opnå balance imellem muskelgrupperne omkring de enkelte led. Samt på at korrigere overtræning og muskelubalance, som på sigt kan medfører skader. Fysio-Pilates skaber balance mellem styrke og smidighed. Det medfører en bedre kropsholdning og øget kropsbevidsthed, hvilket også er med til at forbygge skader samt overbelastning af kroppen.

Ved udførelsen af øvelserne, er der fokus på, at man har en dyb og rolig vejrtrækning, kombineret med glidende rolige bevægelser. Ved udførelsen af øvelserne er det vigtigt med den rette kropsholdning. Dette kombineres med at man spænder let op i bækkenbunden og den dybe mave-og rygmuskulatur. Herved skabes en stærk kropsstamme, som er vigtig for at få fuldt udbytte af Fysio-Pilates.

En stærk kropsstamme er vigtigt i dagligdagen, for at give en god holdning og forebygge skader. Fysio-Pilates er velegnet lige fra supermotionisten til nybegynderen. Alle kan deltage uanset alder, køn, baggrund og træningsform. Det er især godt til dig der f.eks har en skade i ryggen, lige har født, er stresset, eller har en dårlig kropsholdning. Man opnår:

– En kraftigere og mere stabil kropsstamme

– Faste og slange muskler

– Forbedret kropsholdning

– Forbedret kropsbevidsthed

– Færre muskelspændinger

– Forbedret præstation i andre sportsgrene og fitnestræning

Luk menu