Fysioflow

En træningsform, der arbejder med kroppens bindevæv, vores fascier. Ved denne træning opnår du en bedre smidighed og en større bevægelighed i kroppen.

Alt i vores krop skal kunne glide i forhold til hinanden. Dette kan kun lade sig gøre vha. vores bindevæv/fascier der ligger imellem vores hud, muskler, knogler og organer med et tyndt lag væske imellem fladerne.

Bindevævet er som en våddragt, der gerne skal være varm, fugtig og eftergivelig.
Inaktivitet, aldring, stress og traumer ( f.eks. slag eller ar) får bindevævet/ fascierne til at trække sig sammen, så det bliver kort og stift. Væskeflowet mellem lagene nedsættes og glidet mellem fladerne begrænses.

Hvis bindevævet/ fascierne har trukket sig sammen kan det give en oplevelse af at være stiv og stram i kroppen. Det kan være skyld i smerter over lænden, smerter i nakken, skuldre og meget andet.

I træningen arbejder vi med fjedrende bevægelser (bounce) og dynamiske stræk. Nogle af øvelserne vil opleves mere styrkebetonet. Bevægelserne er inspireret fra yoga og gymnastik. Fysioflow vil giver dig en føles af en mere elastisk og bevægelig krop.

Der bruges små redskaber i træningen så som elastikker, foamroller, blokke og forskellige str. bolde.

Der er max 7 deltager på holdet og god tid til den enkelte.
Vi træner i 60 min. Der sluttes af med let afspænding.